Produkter og leverandører

Alt du kjøper hos Anne på landet lager vi for hånd og fra bunn. I tillegg lager vi det hos oss, som gjør at det blir ferskere enn nesten noe annet sted i Oslo. For visste du at få andre cafeer lenger lager maten sin selv på stedet? Ved å lage all maten på hver café kan vi ha ferske kanelboller hele dagen og unngå svinn, biler som kjører skytteltrafikk til og fra utlandet og sentralbakerier.

Under finner du litt om maten vi serverer, slik at du vet mer om det du spiser.

Suppe

Hver uke koker vi suppe. Vi prøver å følge sesongen og lager dem helt fra bunn. Folk har nesten glemt hvordan en skikkelig tomatsuppe egentlig smaker, og hønsesuppa er det ingen som tilbyr lenger. Vi har funnet en leverandør av hele høner og koker og piller. Denne er selvfølgelig alltid på menyen på Hønse-Lovisas hus, mens vi på de andre kafeene varierer mer.

Brød

Hver morgen baker vi ferske langtidshevede brød. Dette får du som tilbehør til de fleste varmrettene våre, og vi bruker det til å lage skogsoppsandwich. Siden brødet er rundt, blir det alltid noen små skiver som er for små til å lage soppsandwicher av. De bruker vi til barnetoast.

Kviteseidsmør

Vi serverer vårt nystekte brød med økologisk Kviteseidsmør. Det er saltere enn annet smør og er formet som en vakker liten blomst. Dette er en av få ting vi ikke lager selv.

Sandwicher

Vi baker våre egne sandwicher ferske hver morgen. Vi baker dem i en steinlagt pizzaovn som er tilknyttet vann. På den måten får de en fin stekeskorpe.

Kanelboller

Vi er kanskje aller mest kjent for kanelbollene våre. Ikke fordi de er spesielle på noen måte, men fordi de er akkurat som de skal være, håndlagde, nystekte og trippelsukrede. Du kan få oppskriften på det meste vi serverer, men dessverre ikke på kanelbollene.

Varm sjokolade

Vi sier ikke kakao, men varm sjokolade, fordi det er det det er. Vi bruker Freia Dronningsjokolade, helmelk og ekte vanilje. Blandingsforholdet gir vi ikke ut, men med disse råvarene kan ingen dumme seg ut.

Egen is

Vi har kjøpt oss en gammel, brukt ismaskin og har vært på iskrem-kurs. Nå lager vi så mye den lille ismaskinen klarer å produsere, men den er treig, så vi blir ofte utsolgt.

Rabarbraslush

Vi var de aller første som begynte å eksperimentere med hva man kunne lage slush av. Med et brixmeter kan man måle sukkerinnholdet i en veske, og er den på 15 prosent kan hva som helst bli til slush. Vi fant til slutt ut at rabarbra ble aller best, men vi har laget slushen både på hylleblomst og løvetann.

Softis

For å lage våre egne toppinger til softisen bruker vi blant annet avkuttet fra brownies. Vi lager brownies i langpanne, og da blir det alltid litt kant som pleier å bli kastet. Vi sparer på det og bruker det som strøssel på softisen. I tillegg lager vi lemon curd, karamellsaus og mye annet du kan velge å ha på isen din.

Kaker

Vi baker hele tiden. Vi har daglig opp mot 15 ulike kaker og bakevarer tilgjengelig i disken. Alt er nybakt, og alt er laget for hånd hos oss.

Rester

Vi har et stort fokus på å ikke kaste mat. I et forsøk på å redusere svinn lager vi flere restekaker. Her lager vi for eksempel brødpuddingmuffins av gårdsdagens kanelboller. Gammelt brød blir til krutonger, og vi lager brunostis av den nederst skalken på osten vi har til vafler. Men det viktigste bidraget gjør vi ved å steke bare litt og litt gjennom dagen. Da blir det aldri mye igjen til slutt.

Egen drikke

Hver sommer plukker vi blomster som vi lager saft av. Det går mest i hylleblomst, mjødurt, geitrams og rabarbra, men vi har også laget saft av løvetann. Vi koker opp konsentrater av blomsten som vi blander ut og selger hele året.

Syltetøy

Vi lager mye syltetøy. Det går aller mest i solbærsyltetøy på Annes mormors oppskrift, men i sesongen lager vi det på alt vi kommer over.

Vaffel

På Hønse-Lovisas hus står det i kontrakten at vi må servere vafler, og det er ikke hvilke som helst vafler. Oppskriften er så hemmelig at det var ordføreren som kom med den i en forseglet konvolutt. Det har vært servert vafler på brua ved Hønse-Lovisas i hundrevis av år, og planen vår er å fortsette i hundrevis av år til.

Sitronmarengspai

Vi lager vår egen lemoncurd og har den i nystekte paiskall. Deretter legger vi marengs over og skibrenner den.

Rørosrømme

Det er stor forskjell på rømme. Vi har valgt å bruke økologisk Rørosrømme, og hvis du kommer innom kommer du til å smake forskjellen. Du får den til vaflene våre, men også i våre egne rømme- og solbærboller.

Fjelldronning

Vi bruker Fjelldronningost fra Avdem gårdsysteri i vår ost- og skinkesandwich. Denne osten har vunnet både sølv og bronsje i VM i ost og har fulgt oss i mange år.

Salatfrø

Vi blander våre egne frø og urter som vi drysser på alle salater. Det er også mulig å kjøpe det løst på glass og ta med hjem. Denne blandingen er en av våre få dypt bevarte hemmeligheter.

Karameller

Vi koker våre egne fløtekarameller. De er myke, men ikke for mye. Og de er gode, men faktisk for gode. Vi håndpakker dem i matpapir.

Fiskekraft

Vinteren er en litt mer stille tid for oss, og da bruker vi blant annet tiden til å koke kraft til vår deilige fiskesuppe. Vi koker kraften på pigvarskrotter. Kraften fryser vi og serverer om sommeren.

Ketchup

Hver uke lager vi vår egen ketchup. Denne bruker vi i barnetoasten, og du kan gjerne få den til våre lammepølser.

Granola

Vi lager vår egen granola både til salgs i boks til å ta med hjem, og som del i et glass med yoghurt og jordbærhonning.

Jordbærhonning

Vi koker vår egen jordbærhonning. Dette gjør vi ved å koke opp bær, sile dem og så blande det med honning. Denne bruker vi til yoghurt- og granola-glass.

Tørket sopp

Anne og Bendik er sankere. Soppen de plukker tørkes og selges i poser. Vi selger sort trompetsopp, gul trompetsopp og traktkantarell.

Hundekjeks

Vi baker våre helt spesielle hundekjeks. De er ganske gode for oss mennesker også, og det lagt mye kjærlighet i dem.

Nordiskbrent kaffe

Folk kommer fra hele verden for å smake vår nordiskbrente kaffe. Dette er lystbrent traktekaffe av bønner fra Etiopia. Det var der kaffen i sin tid kom fra før den spredte seg til resten av verden. Vår er økologisk og er brent hos Lippe like ved oss i Hvervenbukta.

Te

Vi er så heldige at vi får te fra Gravraak teatelier. De bruker økologiske teblader og urter fra den norsk faunaen for å få fram sine helt unike smaker.

Økologisk vin

Det er ikke så lett å få tak i vin som både er økologisk og god. Vi kjøper våre viner fra Mostue, som vi mener er de som best klarer å være leveringsdyktige på kvalitet.

Øl

Vi har valgt en bitte liten ølleverandør med bare 2 ansatte, Harald og Gui. Ølet heter 1489, det var året renhetsloven ble innført i Norge. Det var loven som sa hvordan øl skulle lages, og den gjelder enda. Ølet er lyst, friskt og lettdrikkelig.

Norsk brus

Endelig er det mulig å få tak i god, norsk, økologisk brus. Vi kjøper vår fra Lykki som har flere deilige smaker. Vi kjøper også inn brus fra Røros bryggeri. De lager brus av blåbær og tyttebær.